2021-05-25 09:55:01• hírek • Bede Emőke

A pünkösdi kamionstop miatt hatalmas torlódások alakultak ki a román-magyar határon

Május 22-én 23 órakor kamionstop lépett érvénybe Magyarországon, mely a pünkösd miatt ez alkalommal a szokásosnál hosszabbra nyúlt, a korlátozást csak május 24-én, 23 órakor oldották fel. Ennek okán a román-magyar határszakaszon található átkelőknek óriási torlódások alakultak ki, Peténél példának okáért akár 5 órát is vesztegelhetnek a Magyarországra tartó tehergépkocsik.

A hatóság honlapja szerint - cikkünk megjelenésének pillanatában - a petei határátkelőnél a Magyarország felé tartó teherautók akár 300 percet is várakozhatnak határátlépés előtt, holott két sávon is engedik őket. A Bihar megyei Borsnál 140 percet, Bors II-nél 110 percet kell a sorban tölteni, az Arad megyei Gyulavarsándnál 240, Nagylak II-nél pedig 90 perc jelenleg a várakozási idő.


Kedd délelőtti közleményében a határrendészet azt írja, minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy az ellenőrzés operatívabb legyen, s ezáltal csökkenjen a várakozási idő: plusz személyzetet rendeltek be, és ahol az infrastruktúra megengedi, újabb sorokat nyitottak meg a kamionok előtt. Ennek ellenére minden átkelőnél hosszú sorokban kígyóznak a teherautók, épp ezért azt ajánlják a kamionosoknak, hogy használják az összes rendelkezésre álló átkelőt, ezzel csökkentve az egyetlen átkelőhelyre összpontosuló torlódások kialakulásának esélyét. Ugyanakkor arra kérik őket, hogy kövessék figyelemmel a hatóság honlapját, hol rendszeresen frissítik a becsült várakozási időre való jelzést.


A személygépkocsik számára kijelölt sávokon gond nélkül zajlik a forgalom.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: